Historien börjar egentligen år 1991. På julafton närmare bestämt. Henrik Johansson 7 år gamla får en trollerilåda av sina föräldrar i julklapp. Tillsammans med sin syster blir trollerilådan tyvärr ett kortvarigt nöje.

Saker och ting börjar verkligen ta fart 1997. Efter att ha kört motorcross i 6 år men börjat tappa intresset, väcks minnet till liv om att det finns en trollerilåda på vinden att fördriva tiden med. Lyckligtvis samtidigt har klassföreståndaren lånat en bok på biblioteket om den legendrariska utbrytarkungen Harry Houdini.

En annan stor avgörande sak i livet var finbesöket från australien. Illusionisten Joe Labero kommer till Rondo i Göteborg med showen illuions.
Bänkade på 4 raden med sin pappa Jan kommer detta bli avgörande för hur framtiden kommer att bli. På väg hem från showen, totoalt hänförd av Joe Laberos show, bestämmer han sig för att det där ska han också hålla på med.

Med målet klart och tydligt är börjar han uppträda för vänner och familj, men blir snabbt duktgi och söker sig till Göteborgs Magiska klubb.

På sin fritid spenderas många timmar att öva in nya trolleriakter, men också att bygga nya illusioner. 


En stor avgörande del i tonårslivet var i gymnasiet. Där träffade han klasskamraten Mikael Sjöström som han bildade duon TeamMagic med.

2007 var det dags, efter ett år av planerande hyrde duon teaterlokalen Möllan i centrala Mölndal och satte upp föreställningen Time And Space, en 90 min show med 7 dansare, ljuseffekter och en blandning mellan stora spektakulära illusionsnummer och små fingerfärdighetstrick.

2008 Syntes duon första gången i TV.

2009 fick duon möjligheten att spela uppföljaren till Time And Space på Frölunda Kulturhus, en dunder succé.

Med nästan 350 shower tillsammans väljer duon att gå separata vägar år 2010.

2010 får Henrik möjlighet att återkomma till Frölunda Kulturhus med en ny produktion. Denna gången uppträder han själv för förstagången på 6 år.

2011 bestämmer sig Henrik att ett artistnamn kan man inte vara utan. Med inspiration Från Michael Jacksson och en vinflaska från orten Mendoza kom inspirationen. Michael Mendoza. 

En ny årlig uppsättning fortsatte sälja biljetter. 2013 blir han svensk mästare i illusioner. Han får han förfrågan att jobba som magikonsult åt sin bardomsidol Joe Labero. Föreställningen Inferno säljer mer än 72000 biljetter. Under året spelas Svenska Talang in i Globen där han är med och tar Juryn och publiken med storm.

Så här började det...

Här tog det fart...

media

Kontakt

Om showen

Eventbokning

Om michael

Showen.html
eventbokning.html
media.html
contact.html

Han är mörk, stilig och en mästare i modern magi - kombinera en stark scennärvaro med en enastående talang för konsten illusioner, där har du honom…


…En av de stigande stjärnorna. Denna mästare har ett smart tillvägagångssätt att leverera snabba, halsbrytande illusioner och trick som har bevittnat av miljontals människor runt om i världen. Han är Svensk Mästare i illusioner 2013, blev anlitad att jobba som Joe Labero´s personliga magikonsult. Ni har sett honom inkluderad i primetime TV underhållningens extravaganza. Han är Michael Mendoza